LFP Accu’s

De meest robuuste en veilige accu’s zijn in de trekker gemonteerd, de LFP accu’s. Waar anderen nog de NMC (Lithium-ion) accu gebruiken die een hogere kans op ontbranding of instabiliteit geven, kiezen wij voor de LFP. Niet voor niets is LFP de nieuwe industriële standaard.

Eigenschappen:
-Veilig
-Robuust
-Geschikt voor hoge laad- en
ontlaadsnelheden
-Tot 5x langere levensduur
-Duurzaam geproduceerd

Verschillende benamingen

De LFP accu wordt ook wel omschreven als Lithium IJzerfosfaat accu of LiFePO4 accu.

Veiligheid


Een van de grootste voordelen van LFP- of LiFePO4-batterijen, zoals wetenschappelijk beschreven, is hun uitstekende stabiliteit op zowel thermisch als chemisch gebied. Thermische stabiliteit speelt een cruciale rol bij het feit dat de chemische structuur van LFP inherent veiliger is dan die van alternatieve opties. Het staat bekend als de chemische samenstelling met het laagste risico op ernstige schade, zelfs in geval van een botsing of kortsluiting. Kort gezegd is het de meest robuuste en veiligste batterijtechnologie die momenteel beschikbaar is op de markt.

Er is een testprocedure waarbij explosie gevoeligheid wordt getest. Dit wordt gedaan door de accucel te doorboren met een pen. de zogenaamde “nail penetration test”. hiervan zijn resultaten te zien op youtube, onder andere dit filmpje

Duurzaamheid

De duurzaamheid van uw trekker wordt voornamelijk bepaald door de levensduur van de accu’s. Hoe lang behouden ze hun capaciteit? LFP-accu’s gaan tot vijf keer langer mee dan NMC- of NCA-accu’s. Bovendien hebben LFP-accu’s minder last van hogere temperaturen en snellere laad- of ontlaadsnelheden, waardoor ze beter bestand zijn tegen zware belastingen en snel opladen.

Milieu

Bovendien gelden LFP-accu’s in vele opzichten als de meest toekomstbestendige batterijtechnologie. Een van de belangrijkste redenen voor hun recente populariteit is het ontbreken van kobalt, een giftige stof. Daarnaast bevatten LFP-accu’s geen andere zeldzame grondstoffen zoals nikkel en mangaan, die moeilijker te verkrijgen zijn en meer milieuschade veroorzaken.

Toekomstbestendig

Investeert u in een trekker met LFP accu’s dan bent u al voorbereid op de standaarden van 2023