Alle techniek is aan elkaar gekoppeld. Hierbij is een duidelijke scheiding gemaakt tussen het hoog- en het laagvoltage deel. De canbus software is aangepast om naadloos met de trekker samen te werken.

De Accu’s worden in speciale bakken geplaatst. deze bakken zitten zowel onder de motorkap als aan de zijkanten en de onderzijde van de trekker. De accu’s worden gekoeld met koelvloeistof en een eigen radiateur.

Op de plaats van de dieselmotor wordt een elektromotor ingebouwd. Deze elektromotor is geschikt voor toerentallen van 0 – 3500 per minuut. Om ervoor te zorgen dat de trekker optimaal functioneert worden de toerentallen van de dieselmotor als referentie gebruikt. Wanneer het contact aangezet wordt zal de elektromotor opstarten en 800 toeren gaan draaien. Hierdoor kunnen alle essentiële systemen opstarten en gaat ook de koeling zijn werk doen. Het maximum toerental wordt afgeregeld op 2200 toeren.
De elektromotor zelf heeft een hoger maximum vermogen en maximum koppel dan de dieselmotor. Deze worden elektronisch terug geregeld naar waardes waar de trekker normaal mee werkt om te zorgen dat er geen overbelasting van de andere techniek kan optreden.

Niet alleen de motor mag verwijderd worden, maar ook het koelerpakket, de brandstoftank, de uitlaat, het ad blue systeem en de luchtinlaat. Zo komt er veel plek beschikbaar.

We werken met Lithium – IJzerfosfaat accu’s (LiFe(PO4)). Deze
accu’s hebben een aantal voordelen t.o.v. andere accutechnieken:
- Onderhoudsarm
- Lichtgewicht t.o.v. de capaciteit
- Extreem veilig
- Zeer goede laad-efficienty
- Goed in te bouwen in module-vorm
We werken met samengestelde modules die als groep van 26 modules in 2 pakketten een capaciteit hebben van 240kWh. Optioneel kan er gekozen worden voor 39 modules in 3 pakketten wat resulteert in een capaciteit van 360kWh. Als er gekozen wordt voor een 3e pakket dan kan de fronthef niet meer gebruikt worden voor een machine. Het totale pakket werkt op een spanning van 380V gelijkstroom.
Er is al veel gesproken over de capaciteit van de trekker. De trekker zal straks een 8-urige werkdag kunnen maken zonder tussentijds bij te laden. We zullen op deze pagina niet alle details publiceren over kWh en vermogen, mocht u daar interesse in hebben kunt u contact opnemen.
