Accu capaciteit

Er zijn op dit moment 2 uitvoeringen van de Fendt-e 314 Vario als het gaat om accu capaciteit:

240kWh of 360kWh

In beide gevallen gaat het om 1 pakket wat verdeeld is over meerdere behuizingen. Het hele pakket wordt in één keer geladen en ook tijdens gebruik weer ontladen. hierdoor heeft de gebruiker duidelijk in beeld wat de capaciteit is. Ook geeft dit gemak bij het laden.

Inzetduur

Er wordt vaak gevraagd: “Kan ik er een werkdag mee maken?”. Het antwoord hierop is: Ja. Kanttekening die we er bij moeten maken is natuurlijk wel dat dit afhankelijk is van de belasting tijdens de dag. In de praktijk is er redelijk wat ervaring en bij gemiddeld werk gaat de trekker een werkdag mee.

Een reële schatting is om te kijken hoeveel diesel je nu op een werkdag gebruikt. Doe dit maal 4 en je hebt de benodigde kWh. 240kWh capaciteit delen door 4 is 60 liter diesel. De 360kWh versie is het equivalent van 90 liter diesel.

Kun je tussentijds laden dan wordt het bereik langer. 1 uur laden aan de 63A lader is 40kWh, dus het equivalent van 10 liter diesel. De trekker is ook geschikt tot 90kW DC snelladen. Als er dus een snellader op het werk beschikbaar is kun je in een uur het equivalent van 22 liter diesel laden.